Stockholms största stugutställning

När man ska köpa en stuga är det bra att besöka en utställning för att se hur olika modeller ser ut och få hjälp med tips och råd. Stockholms största utställning av småstugor finns på Bygg-Ole i Nacka där man kan se allt från lekstugor till attefallshus på 25 kvadratmeter.

Vi har besökt stugutställningen på Bygg-Ole i Nacka där man sedan början av 1980-talet satsat på att ha många utställningsstugor uppbyggda.
– Det är viktigt för oss att kunderna ska kunna uppleva stugorna och se hur de ser ut när de är monterade. Därför har vi alltid haft många stugor uppsatta och vi har alltid haft kunnig personal i varuhuset för att kunna ge tips och råd, säger varuhuschefen Måns Ungfeldt.

Uppdateras löpande
Idag har Bygg-Ole i Nacka monterat upp och inrett 12 olika stugor i det som är Stockholms största utställning av småstugor.
– Här hittar man allt från lekstugor till större attefallshus. Vårt utbud är naturligtvis mycket större och det går att beställa alla typer av komplementshus som förråd, bastustugor, friggebodar, garage och gäststugor, säger Måns Ungfeldt. För att alltid ha en fräsch utställning uppdaterar vi löpande stugorna när efterfrågan från kund ändras eller när det kommer nya modeller.

Hjälp med stugprojektet
När man besöker stugutställningen på Bygg-Ole i Nacka kan man rent fysiskt gå in i stugorna, känna på materialet och planera sin egen stuga.
– Dessutom har vi personal på plats som kan svara på frågor och ge kompetent service. Stugorna kommer i ett grundutförande och sedan kan man själv välja vilka tillbehör och vilken inredning man vill ha. Eftersom alla har så olika önskemål om utseende och utformning väljer man exempelvis till vilken golvbeläggning, takbeläggning, inredning och färg man vill ha på sin stuga, säger Måns.

Inga dumma frågor
Det finns många saker som man som konsument inte kan ha koll på när man ska köra igång sitt stugprojekt, men då kan man få hjälp.
– Det finns inga frågor som är dumma, utan här är du alltid välkommen att fråga vad du vill om din tilltänkta stuga, så ser vi till att hjälpa till med allt vi kan. Dessutom har vi styrkan som stort byggvaruhus att ha allt under samma tak. Vad man än behöver komplettera med så har vi det, vilket innebär att hela stugprojektet kommer på plats.

Monteringshjälp
Många av stugorna är lätta att ändra från standard till ens egna önskemål, som till exempel omplacering av dörrar och fönster eller fler fönster och dörrar. De är tillverkade i färdiga block och med detaljer som är enkla att montera. Klarar man inte sätta upp stugan själv kan man få hjälp med det.
– Vi har sedan många år samarbete med duktiga partners som vi kan förmedla kontakt med till kunder som behöver hjälp med få sin stuga uppbyggd. Då tar kunden själv kontakt med monteringsföretaget, som är experter på stugor och som vet vad man ska tänka på, säger Måns Ungfeldt.

Lång historik
Bygg-Ole, eller Nacka Bygg och Trävaror, startades som en liten snickerifabrik redan 1945 av Sven Gustafsson. Idag är Svens son, Ole Gustavsson, vd för bolaget som expanderat till ett jätteföretag med konsumentanläggningar i Nacka och Värmdö, samt proffsanläggningar i Saltsjö Boo, Märsta och Uppsala.
– Vi har lång erfarenhet av att hjälpa kunder med stugprojekt och vår målsättning är att även i framtiden fortsätta vara den utställning dit man kan komma och se flest stugor som är inredda på plats, avslutar Måns.

Poul Heie
"Bygg-Ole" Gustafsson

”Vi upptäckte tidigt människors behov av extra utrymme och var en av de första byggvaruhusen att sälja färdiga stugor och bodar, säger vd "Bygg-Ole" Gustafsson.”

Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Average: 5 (1 vote)