Släpp in ljuset

Dagsljus har stor betydelse för både vår hälsa och välmåendet. Den nya takfönsterkupan Mini ger dubbelt så mycket ljus och passar tak med mindre lutning.

Bristen på dagsljus och frisk luft har kommit att bli ett folkhälsoproblem i Sverige då vi spenderar ungefär 90 procent av vår tid inomhus. Ett sätt för svenska husägare att öka ljusinsläppet och förbättra sitt inomhusklimat är att installera takfönster eller takfönsterkupor.

Tre gånger mer ljusinsläpp
VELUX, som är världsledande på takfönster, tog förra året fram en en takfönsterkupa som släpper in extra mycket ljus. En traditionell takkupa är en tillbyggnad på taket med ett vertikalt fönster och ett eget platt tak. På VELUX takfönsterkupa ersätts takmaterialet av takfönster vilket gör att ljusinsläppet blir tre gånger så stort. Ljuset når dessutom längre in i rummet. Det ger en känsla av mer rymd och gör hela rummet rymligare. Prisbilden är dessutom märkbart lägre då takfönsterkupan levereras komplett med isolering, diffusionsspärr och utvändiga plåtar.

Klarar mindre lutning
Nu lanserar VELUX takfönsterkupan Mini som ökar takfönsterlutningen med 10° vilket medför en installation i en taklutning från 10°-65° (jämfört med VELUX vanliga takfönsterkupa som kräver 35° eller större lutning för installation). Takfönsterkupa Mini finns i tre utföranden; singel, duo och trio. Den tar ungefär samma tid att installera som ett vanligt takfönster men tillför mycket mer yta till rummet. Den ger samtidigt dubbelt så mycket dagsljus som en standard takkupa i samma rutareal. Alla VELUX takfönster och takfönsterkupor är förberedda för montering av solskydd vilket skapar extra komfort och ger stora valmöjligheter. VELUX solskydd kan manövreras manuellt eller automatiskt. Läs mer på velux.se.

TEXT: INGVAR LARSSON

Poul Heie
FRISK LUFT MED ETT KLICK Med VELUX Integra®

FRISK LUFT MED ETT KLICK Med VELUX Integra® kan man öppna och stänga takfönster med bara ett tryck på fjärkontrollen. De är även utrustade med regnsensor som stänger takfönstret automatiskt om det börjar

Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än