Skaffa arkitekthjälp!

När man ska bygga nytt, eller bygga om, är det smart att investera i sakkunnig hjälp. en lyhörd arkitekt hjälper dig inte bara att få en bra planlösning utan ser också till att du får ett funktionellt och vackert hus.

Att lägga pengar på detaljerade förberedelser lönar sig i längden. Inte minst när det gäller att upprätta en byggkalkyl. Där ser man tydligt hur stora kostnaderna blir inklusive arkitekter och konstruktörer. Det handlar om stora pengar som ska vägas mot att man får bostaden som man vill ha den och att den sannolikt ökar i värde.    

Att tänka på
• Ge arkitekten ordentligt underlag. Inkludera personliga saker som tidningsklipp på önskehem, fotografier på saker ni sett, materialprov, egna små skisser med mera.
• Var inte dumsnål när du vill förbättra ditt hem. Men ta det i etapper så du hinner förstå och var ärlig med din budget.
• Välj en arkitekt som är van att arbeta med privatpersoner. Fråga mycket.
• Läs gärna på historien om ditt hus, tro inte att ni har en färdig lösning från början. den går oftast att förbättra. Känn efter med både hjärta och hjärna om skisserna ni får passar för just era behov.
• Undvik tillbyggnader som är större än själva ursprungshuset. Behöver ni ta i så häftigt är det nog något som är fel med hela boendet.
• Även en ombyggnad för miljonen eller mer kan vara en god investering för framtiden. Du får ju både ett hem du drömt om och kan se bostadens värde stiga. Glöm bara inte att gå igenom hela din ekonomi noga. 

admin
Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än