Rosa – höstens trendfärg

För nionde året i rad gör Trendstefan och hans gäng bakom Designgalleriet en spännande utställning med design och tolkningar av årets trender.

Under åren har man visat poolparty, hängande trädgårdar, kakelutställningar och tapetdiamanter med mera. 2016 görs en gigantisk rosa installation under namnet Pink Pavilion i monter A26:41.

Vi älskar nörden
Att ta tillvara på det gamla i din inredning, att återbruka, ligger mer i tiden än någonsin tidigare. Vi köper, får eller ärver gamla saker – och vi sätter vår egen unika prägel på dem och på våra rum genom att fräscha upp och måla om. Men förutom vårdandet av det gamla så finns en internationell trend där vi dyrkar nörden. Oavsett om du älskar Pokemon Go eller samlar på öletiketter så finns det massor av engagemang där ute. Och vi älskar nörden.

Matcha med starkare färger
Bortsett från om du älskar små monster eller gammal vintage så finns det rosa närvarande hela tiden. Som i en syntetisk färgkombination för den storstadsorienterade och tuffa nörden. Matcha det rosa med starkare färger som gult, rött och kanske mintgrönt. Om du gillar det nostalgiska och varma så matchas det rosa med sandiga toner och grått. En varm, mjuk stämning. I utställningen kommer man kunna hitta rosa marmor, unika vaser och skulpturer gjorda av Future Days och årets färgkulörer från färgföretagen.

Poul Heie
Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än