Modigt med personliga val

I år är det djupa färgtoner och naturmaterial som gäller i badrummet. Samtidigt ser vi modigare och mer personliga val när vi inreder våra badrum.

Under 2018 blir vi modigare i våra val än tidigare, med material och färger som mer avspeglar vår personlighet och livsstil. Vi ser mer smart funktion, förvaring och ytor och möbler för umgänge, eller egentid. Att vi inreder våra badrum mer personligt bäddar för att det blir ett rum som fortsätter skapa glädje och välmående under många år framöver.

Naturliga material som metall och cement kombinerat med mörka färger från industrin är ett vanligare och fortsatt populärt inslag i många hem. Materialen kännetecknas huvudsakligen av sina tydliga, markerade linjer och skarpa kanter. Den urbana, industriella och avskalade inredningsstilen skapar ett minimalistiskt uttryck, där allt överflödigt har skalats bort.

Där man tidigare använt mycket svart och vitt ser vi nu att man experimenterar med flera färger på ett diskret och skandinaviskt sätt.

En lyxig känsla 
Trenden att använda djupa färger, som vi ser både som högglans och i matta ytor, har inspirerat designers att utveckla nya raffinerade detaljer på tvättställ och badkar. En svart matt lack ger badrumsmöblerna ett trendigt, minimalistiskt utseende, medan guld och mässsingsdetaljer skapar en lyxig känsla.

Modern vintage
Retro och vintage fortsätter att vara dominerande trender under 2018. Klassiska gamla produkter återupptäcks och uppdateras med nytt designuttryck, inspirerat av olika stilar. Men utan att kompromissa med moderna, bekväma lösningar och funktioner, som är viktiga för dagens konsumenter.

Skandinavisk stil
Skandinavisk design fortsätter att vara populär även framöver. Designers över hela världen låter sig inspireras av den nordiska livsstilen, som för många representerar något jordnära, äkta och naturligt. Naturen är en stor källa till inspiration i inredningen, med starka inslag av trä, diskreta former, rena linjer och färger från den skandinaviska naturen och livstilen, och som fångar känslan av välbefinnande.

Text: Lisa Nilsson

Gäst
Djupa färgval. Foto: Villeroy & Boch
Personlig touch och materialval. Foto: Villeroy & Boch
Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än