Martina Haag: God mat som alla kan laga

Hon är författaren vi älskar för att hon delar med sig av sitt oglamourösa liv i mammaträsket. Nu kommer Martina Haag ut med en kokbok i samma anda och med recept för de fem matårstiderna.

Tillsammans med bästa vännen Clara Block Hane har Martina Haag släppt kokboken ”Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig”.
– Det är en inkluderande kokbok, med recept på god mat som alla kan laga och från våra fem matårstider, säger Martina Haag.

Matlagningshistorier
När Martina fick frågan från förlaget om att ge ut en kokbok sa hon först nej.
– Jag var helt emot att göra en kokbok, det känns så larvigt att bara för att man är känd ska man bre ut sig som en bombmatta. Därför tackade jag nej flera gånger, men så kom jag på att jag kunde göra den tillsammans med min kompis Clara och då blev det mycket roligare. Vi har växt upp tillsammans och har många matlagningshistorier, bland annat från när vi vann matlagningstävlingen Stjärnkockarna på TV 3.

Våra egna erfarenheter
Martina och Claras tanke med kokboken är att den ska vara både varm och lättillgänglig.
– Det är mycket tips, funderingar och våra egna recept, empiriskt utforskade sedan vi började laga mat tillsammans och gjorde olika geggor med choklad. Alla recepten bygger på våra egna erfarenheter och det vi verkligen tycker är godast. Vi hade också som plan att det ska vara en inkluderande kokbok. Det finns så många kokböcker med konstiga ingredienser men jag vet till exempel inte var man köper en fasan. Allting i recepten ska finnas att köpa i din vanliga Konsumbutik. Man behöver varken mandolin, sifon eller lägga ankan i press. Det är enkla recept och väldigt goda, säger Martina.

De fem matårstiderna
Kapitlen i kokboken är indelade efter Martina och Claras fem matårstider.
– Vi har märkt att vår matlagning påverkas mycket av de fem årstiderna: Den kalla och motiga Överlevnaden, den hoppfulla Pirrigheten, den sköna och lediga Värmen, alla färska råvaror under Härligheten och alla möjligheter till fest under Finalen.

Poul Heie
Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig

I ”Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig” lyfter Martina och Clara fram nyttan och glädjen i att laga mat tillsammans med nära vänner och familjemedlemmar.

Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Average: 5 (1 vote)