Leila Lindholm: Funktion med snygg design

Tv-kocken Leila Lindholm är en stor inspirationskälla för alla som gillar att baka men hon har också ett stort intresse för design. På Hem, villa & bostadsrätt-mässan kan du träffa Leila och fyndshoppa hennes produkter.

För fjärde året slår Leila´s General Store upp portarna på mässan. Här kan du träffa Leila, köpa hennes böcker och inspireras av hennes färgsprakande vintagestil. Du kan också köpa handplockade produkter till köket, kalaset och inredningen till riktigt bra priser.
– Som vanligt bygger vi upp en inspirerande monter med en massa roliga saker för köket. Förutom att vi visar upp en del av årets nyheter flyttar vi i år vår outletbutik till mässan med bra erbjudanden och utförsäljning av utgående kollektioner, berättar Leila som idag har fem butiker varav en är en outletbutik.

Signerar böcker
För dig som vill lyssna på Leila kommer hon även att finnas på scenen varje dag och presentera sin nya bok The Fresh Foodie. Det en bok för alla som vill leva en sund livsstil och ändå njuta av fantastisk god mat. Boken är fylld av nytänkande, enkla, nyttiga recept från rena råvaror och super-food-ingredienser. Receptet ovan är hämtat från boken.
– Men när jag inte är på scen kommer jag att finnas i montern där jag även signerar mina böcker, säger Leila. Det roligaste med mässan är att möta alla människor som kommer dit och det är extra roligt att vår monter är så populär.

Funktion och design
Det som utmärker Leilas produkter är kombinationen av funktion och design.
– Det är så jag tänkt rakt igenom i mina kollektioner. På mina förkläden har jag designat vackra mönster samtidigt som jag tänkt på hur förklädet sitter på kroppen. Hur jag utformat fickorna och att de är sydda i en tjock, slittålig bomulls canvas eller i jeanstyg som tål tvättar. Det är också viktigt att de sitter bra på en normalbyggd kvinna, så att det inte hamnar på sniskan eller är för smalt upptill. Jag har samlat alla mina erfarenheter inom yrket i produkterna. Det ska vara funktion tillsammans med snygg design.

Inspirerande och trivsam miljö
Leilas intresse för design och inredning kom tidigt. Ända sedan hon var liten har hon ägnat sig åt att arrangera prylarna i sitt hem och hon har alltid hellre tillbringat tid i inredningsaffärer än i klädbutiker.
– Ja, inredning är mitt största intresse vid sidan av maten. För mig är det viktigt att trivas i mitt hem. Det har en inverkan på livet som är större än man tror. Mitt mål är att vakna upp i en inspirerande och trivsam miljö och känna ”yes, tänk att jag bor här”. Det är livskvalitet, säger hon.

Tävlar på TV i höst
I höst kan vi se Leila Lindholm i Kockarnas kamp på TV4, där hon tävlar mot bland andra Alexandra Zazzi, Nils Molinder och Robert Maglia. Likt tidigare säsonger är det Pär Lernström som håller i taktpinnen. Leila vann årets kvinnliga kock 1999 och har tidigare arbetat på Ulla Winbladh och med Marcus Samuelsson på Aquavit i New York. Även Operakällaren, F12 står med i hennes resumé och hon var med och startade Restaurang, sedermera SMAK.

Leilas auberginetacos med fetaost och pinjenötter

4 personer

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.

Skär auberginen i tunna skivor och lägg på ugnsplåt, pensla dem med lite olivolja, salta och peppra. Rosta aubergineskivorna i ugnen i cirka 30 minuter, tills de fått ordentlig färg och känns lite krispiga. Låt svalna lite.

Rosta nötterna med en nypa flingsalt i en torr och het kastrull.

Vik varje aubergineskiva och fyll med en skiva fetaost, pinjenötter och koriander.

Ingredienser:
1 stor aubergine
4 msk pinjenötter
1 pkt (200 g) fetaost
1 kruka koriander
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn

admin
Leila Lindholm. Foto: David Loftus
Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än