Jag har fått tillbaka passionen

Det blir stor stjärnkavalkad när Melodifestivalen drar ut på turné 2017. Startfältet innehåller både Loreen och Charlotte Perrelli, två vinnare av Eurovision Song Contest. Vi har träffat Charlotte som berättar om sin låt och om vändningen i hennes liv.

Urvalet av låtar i Melodifestivalen 2017 är det starkaste någonsin, enligt tävlingsproducenten Christer Björkman.
– Sammantaget är det den starkaste uppställningen någonsin utifrån flera olika perspektiv, inte minst genrebredden. Och det är en hitparad utan dess like. Det är så späckat med hits att det gör lite ont att redan nu veta att det bara finns en segrare. Varenda låt är relevant och varenda artist behövs och har sin publik. Extra guldkant blir det med två Eurovisionvinnare, säger han.

Dubbel vinnare i melodifestivalen
Charlotte Perrelli har vunnit Meolodifestivalen två gånger, 1999 och 2008, men hon var även med 2012 vilket många glömt.
– Ja, 2012 gick det inget vidare så det är väl bra att ingen kommer ihåg, säger Charlotte och skrattar. Folk tror att jag senast var med 2008 och det är bra för då känner inte folk att ”Herre gud ska hon vara med nu igen?” utan det känns som det går nio år mellan gångerna.

Litet, litet med mycket känslor
Nu är Charlotte tillbaka i Melodifestivalen med låten "Mitt liv", men hon är inte tillbaka för att vinna.
– Jag tror inte alls att jag har möjligheten att gå hela vägen och det är inte därför jag ställer upp. Det här är inte en stor, svulstig ballad och det är inte en upptempo låt där jag vickar på rumpan och har 14 dansare. Det här är en liten, liten låt med en självupplevd text. Den är mycket mer nära och jag kommer att vara ensam på scen med en gitarr. Framträdandet blir litet, litet, med mycket känslor. Jag tror inte att det här blir en vinnarlåt, men det är inte det viktiga för mig, säger Charlotte.

Musiken ska betyda något
Förra året stod Charlotte Perrelli vid ett vägskäl musikaliskt där hon kände att hon ville utveckla sig själv och gå vidare.
– Jag vill att musiken ska betyda något för mig och att det ska vara roligt igen. Jag kände att jag var tvungen att hitta tillbaka till passionen för jag hade ledsnat på det jag höll på med. Så jag plockade fram gitarren och började skriva själv och släppte i höstas låten ”Höstens sista blomma”. Det blev min mest spelade låt sedan Hero 2008. Jag tror det beror på att om man gör något på riktigt, tror på det och brinner för det så betyder det något. Därför kände jag att jag ville vara med i Melodifestivalen igen och visa min nya stil, säger hon.

Tänkte lägga av
I samband med Melodifestivalen släpper Charlotte ett helt nytt album med låtar hon skrivit själv.
– Det är en helt annan stil än vad jag gjort tidigare och för mig har det varit viktigt att göra den här resan. Hade jag inte fått göra den hade jag hellre lagt av. Det var inte roligt på något annat sätt. Jag har en passion för musiken nu som jag inte haft på många år. Jag tycker det är så roligt och därför blir inte tävlingen så viktig. Jag vill visa upp det här och berätta självupplevda saker. Jag tror många kommer känna igen sig. Det här är inte en låt som ska vara med och tävla i Europa. Det är inte det, utan det här handlar om var jag står idag och det känns riktigt kul.

Fullspäckat år
I år firar Charlotte Perrelli 30 år som artist.
– De här åren som artist har varit bra och jag är tacksam. Jag har kommit så långt, både med mig själv och med min karriär, och jag gör det som jag tycker är roligt. Det är fantastiskt att ha fått vara med och att jag fortfarande får syssla med det jag brinner för, säger hon. 2017 blir ett fullspäckat år för Charlotte med Melodifestivalen och nytt album som hon ska turnera med både i vår och i höst. I sommar blir det Digiloo turné och sedan blir det fler saker som inte är officiella än men som vi ser fram emot att få höra mer om.

Charlotte Perrelli

Född: Den 7 oktober 1974 i Hovmantorp
Bor: Djursholm, norr om Stockholm
Familj: Maken Anders Jensen och sönerna Angelo, Alessio och Adrian.
Aktuellt: Deltar i Melodifestivalen 2017 och firar 30 år som artist.

Melodifestivalen 2017
4/2 Deltävling 1 – Göteborg
11/2 Deltävling 2 – Malmö
18/2 Deltävling 3 – Växjö
25/2 Deltävling 4 – Skellefteå
4/3 Andra chansen – Linköping
11/3 Final – Stockholm

Poul Heie
Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli

Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än