Inred sovrummet

Att få inreda sitt eget hem måste nog tillhöra de roligare och mer spännande uppgifterna i livet. Att äntligen få chansen att forma den miljö som så mycket kommer att bli en del av sig själv. Därför är det så viktigt att tänka till innan man börjar.

Nu finns möjligheterna att göra något riktigt bra och något som passar dig. För det är dig det handlar om. Du utgår från dina behov och dina dröm-mar. Det finns ingenting man måste ha bara därför att andra har det. Det som funkar hos andra kanske inte passar dig.

UTTRYCK FÖR EN LIVSSTIL
Grundprincipen blir att du ska vara dig själv, då blir hemmet personligt. Ett hem som saknar personlighet tycker ingen om, inte ens de som bor där. Därför, ta det lugnt – allt behöver inte vara på plats på en gång. Och kom ihåg att färre prylar ger mera rymd, något som du kommer att upptäcka och uppskatta. De flesta hem idag är övermöblerade. Bättre är att satsa på få möbler med god design, de blir ofta klassiker och man vill umgås med dem livet ut. De ting som vi omger oss med vittnar om vilka vi är och valet ger uttryck för en livsstil.  

MÅNADENS BOK
Inred hemma är Månadens bok i Villa Ak-tuellt. Ingald Andersson har skrivit den här boken som är en formlig skattkammare för alla som bor. Den som ska bygga upp första egna hemmet, förnya, komplettera eller bygga ut. Här finns de grundläggande tipsen om färgsättning, belysning och hur du ska hänga dina tavlor. Allt förmedlat på Ingald Anderssons skönt konstlösa prosa. Han är inredningsarkitekt, men här lyser ”flummigt inredningssnack” med sin frånvaro. Allt rikligt illustrerat med Ingalds egna foton och färgglada teckningar. 103 färgfoton, 259 färgteckningar. Inred hemma ges ut av ICA bokförlag och kostar cirka 370 kronor i bokhandeln.

REPORTAGE TEXT: INGALD ANDERSSON, UR BOKEN INRED HEMMA
REPORTAGE FOTO: JOTUN

admin
Färgsättning
BildInred personligt
Månadens bok
Läsarnas betyg: 
Average: 4 (1 vote)