Framtidens villavisning

På mässan har du möjlighet att prova på framtidens teknik för villavisningar där datasimulering samspelar med den verkliga världen i både skala 1:1 och realtid.

Hustillverkaren Movehome gillar ny teknik och tar nu villavisningen ett steg in i framtiden med hjälp av AR (förstärkt verklighet) som är en blandning av verklighet och daoranimering i skala 1:1. Movehome presenterar den både i Microsofts Hololens-glasögon och i en app för iPhone och iPad.

Upplev utsikten
Tekniken ger dig en helt ny och unik möjlighet att förstå ditt nya hem redan innan det är byggt. När du bär Hololensglasögonen projiceras huset framför dig som ett hologram. Du kan då virtuellt kliva in och gå runt i ett fullskaligt hus och uppleva det redan innan det byggs. Det ger en genuin känsla för husets proportioner. Det unika är att du på plats och i realtid kan se huset placerat på din tomt, uppleva hur utsikten från olika fönster blir och till exempel se hur en flyttad vägg förändrar rumsupplevelsen. I appen blir det en liknande upplevelse, tillgänglig för en bredare publik

Visas på mässan
På Hem, Villa & Bostadsrätt kommer Movehome att visa den nya tekniken i monter A19:50. Hololens kommer att visas vissa tider under fredag och lördag, medan appen finns under hela mässan.
– Tekniken är idealisk för virtuella villavisningar, där potentiella husköpare kan kliva in och gå runt i ett fullskaligt hus och uppleva det redan innan det byggs, säger Jennie Blom, marknadschef på Movehome. Appen Movehome finns att ladda ner i AppStore och kan användas av alla med en iPhone 6S eller nyare modell, iPad generation 5 eller iPad Pro 9.7", 10.5" och 12.9" uppdaterad till senaste generationen av Apples operativsystem iOS 11.

Poul Heie
Augemented Reality (AR)
Genom så kallad Augemented Reality (AR) projiceras det tänkta huset på den verkliga tomten i appen Movehome.
Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än