Ett äventyr för hela familjen

Gör ett avbrott i den grå vardagen och åk på en spahelg med en vän eller ta med hela familjen på ett actionfyllt äventyr i Västerås – bara en timmes resa från Stockholm.

Steam hotel är något så unikt som den ultimata resorten för barnfamiljer och samtidigt ett högklassigt spahotell. Ett 100 år gammalt ångkraftverk med utsikt över Mälaren gjordes i höstas om till ett hotell utöver det vanliga. 18 våningar högt, 15 meter från vattenkanten, 227 rum i industriromantisk stil, restauranger och barer med internationella visioner, 800 kvm stort spa, granne med Sveriges enda actionbad och en utsikt över Mälaren som får dig att tappa andan.

Industriromantik inredning
Trots sin storlek ger Steam Hotel ett personligt boende där varje detalj är noga genomtänkt. Ångpannor, turbiner och tegelväggar står kvar som vackra lån från förr och påminner oss om bakgrunden till hotellet. Den industriella råheten mixas upp med industriromantik inredning, en kombination som resulterar i en ombonad miljö i alla hotellets olika delar. Hotellet har gott om umgängesutrymmen och på våningen ovanför lobbyn ligger en integrerad avdelning som garanterar underhållning för hela familjen med olika spel, shuffleboards, biljard och non-stop barnbio.

Sveriges enda actionbad
I anslutning till hotellet ligger actionbadet Kokpunkten där små som stora kan få utlopp för energin på hela åtta våningar av attraktioner i alla möjliga former och adrenalinnivåer. Börja med pulshöjande rutschbanor som Double Racer där ni tävlar sida vid sida och det går fort, riktigt fort. Fortsätt till Black River, en mörk ström som pumpar ut 1000 liter vatten i minuten och med våldsam kraft för dig neråt i vindlande gångar. I Inside Out, med en fallhöjd på 12 meter, åker ni tillsammans ut och in genom Kokpunkten så det gäller att hålla i sig. Vill du få en riktig adrenalinkick är det Boomerang som gäller, men låt dig inte luras av den lugna starten för här kommer det gå undan. När ni är redo för något lite lugnare finns det klätterväggar, strömmar, aqua cinema och relaxavdelning. Det optimala är givetvis en kombination av lite av varje, men vad du än väljer är hela familjen garanterad en unik upplevelse.

Lyxig spaavdelning
Vill du ha en speciell spahelg ska du prova Steam Hotels Spa Club där en mix av musik, dofter, mat, varma bad, kalla drinkar och het ånga skapar en upplevelse för alla dina sinnen. Ett glas champagne i stora mjuka sängar runt den öppna brasan, följt av ett dopp i relaxpoolen, Steam Hotels ångande heta basturitual och en iskall dusch. Vidare ut till spa-avdelningens restaurang med barhäng, cocktails och sedan sjunka ner i den 37-gradiga utomhuspoolen för att njuta av solnedgången över Mälaren.

Poul Heie
Lyxig spaavdelning

Lyxig spaavdelning 
Vill du ha en speciell spahelg ska du prova Steam Hotels Spa Club där en mix av musik, dofter, mat, varma bad, kalla drinkar och het ånga skapar en upplevelse för alla dina sinnen. 

Sveriges enda actionbad

Sveriges enda actionbad 
I anslutning till hotellet ligger actionbadet Kokpunkten där små som stora kan få utlopp för energin på hela åtta våningar av attraktioner i alla möjliga former och adrenalinnivåer. 

Industriromantik inredning

Industriromantik inredning 
Trots sin storlek ger Steam Hotel ett personligt boende där varje detalj är noga genomtänkt. 

Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än