Det här händer också på mässan

Årets mässa bjuder på massor av tips och råd. Här är ett axplock av saker som händer under mässdagarna.

Barnens snickarstig
I Barnens snickarstig får era barn chansen att i en rolig och inspirerande miljö testa på att bygga ihop sina egna prylar och uppfinningar. De får såga, hamra, limma, spika, skruva och måla.

Kunskapsscenen
Här får du lära dig handfasta tips och rådgivning från utställare. Vad krävs egentligen för att bygga ett hus? Vad ska man tänka på när man väljer värmepanna? Under lördagen hålls Bostadsrättens Dag på Hem, Villa & Bostadsrätt med fokus på kunskap och rådgivning.

Inspirationsscenen
På Inspirationsscenen kan du bland annat lyssna till tips och råd om köksrenovering, Attefallshus, trädgårdsplanering och annat som har med hemmet att göra. Titta igenom programmet som du hittar på stockholm.hemochvilla.se.

Gör det själv-torget
Gör en pall och gjut betong ihop med Björn "Snickar- Björn" Christiernsson, tillverka ett bord och en praktisk verktygslåda med Pirre & Mackan, lär dig pilflätning av Linda Schilén, eller hur du enkelt gör en snygg nyckelbräda av Isabelle McAllister. På Gör det själv-torget har man laddat upp med dessa och en massa andra kul prova-på-aktiviteter. Där kan du även ställa alla frågor du kan tänkas ha om verktyg, byggande och renovering, samt lära dig hur du använder rätt verktyg på rätt sätt.

Rådgivning
Missa inte chansen att få svar på dina frågor från experter på plats. Besök Rådgivningen för drop-in eller boka din tid på plats. Passa på att fråga experterna om allt inom renovering, inredning, trädgård och mycket mer. Ta gärna med dig ritning eller bilder för att få så bra hjälp som möjligt. Du kan även få gratis rådgivning med arkitekt gällande konstruktion, upphandling, besiktning och kontrollansvar. Boka tid via www.byggingenjorsbyran.se.

Bak- och chokladfestivalen
När du köper biljett till boendemässan Hem, Villa & Bostadsrätt har du även fri tillgång till Bak- och Chokladfestivalen som arrangeras samtidigt på Stockholmsmässan. Festivalen handlar om kvalitet och njutning. Choklad och bakverk i kombination med kaffe, te och vin.

Poul Heie
Barnens snickarstig
Inspirationsscenen
Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Average: 5 (1 vote)