Dags för kök och badrum

För många villafamiljer är de största renoveringsprojekten köket och badrummet och då är det viktigt att tänka igenom vilka behov man behöver tillfredsställa framöver. Det ska vara vackert och trivsamt samtidigt som vi inte vill ge avkall på det praktiska. Därför lönar det sig att satsa på kvalitet eftersom renoveringarna ska hålla i många år.

Köket är onekligen ett viktigt rum för söndagsfrukostar, fredagsmys, läxläsning, tända ljus och goda middagar. När vitvaror och köksskåp blir ålderstigna börjar vi tänka på nya idéer för våra kök, det rum där vi tillbringar så mycket tid och där vi är beroende av funktionella lösningar. Inför en renovering gäller det därför att sondera terrängen för att hitta den ultimata lösningen. Den får du genom att anpassa det nya köket till ditt sätt att leva och att tänka igenom så att det verkligen täcker de behov du har – idag och i framtiden.

Badrummet är ofta det enda rum i huset där du får tillbringa tid för dig själv, samtidigt som det tenderar att ta en allt större plats i våra hem. För många har det blivit en relaxavdelning med alla möjliga finesser. Ett rum där man tittar på tv, lyssnar på musik och läser sina böcker. Helt enkelt en plats där man vill tillbringa mycket tid för att koppla av. Att totalrenovera kök eller badrum kräver en hel del planering och stora delar av arbetet bör utföras av yrkesmän. Dels för att vissa moment kräver behöriga hantverkare och dels för att få renoveringen utförd enligt gällande våtrumsregler.

Det bästa är att anlita en totalentreprenör, som tar ett övergripande ansvar och samordnar yrkesmännen. Lycka till!

Poul Heie
Ansvarig utgivare