Bänkskivor direkt från fabrik

Att beställa bänkskivor till sitt nya kök eller badrum kan ställa till problem. För Said och Soheyla innebar det starten på en av Sveriges största stenfirmor med en supermodern fabrik i Kungsängen.

Entreprenörerna Said och Soheyla Azizi drev företag inom IT- och byggbranschen, men när de skulle beställa en bänkskiva till sitt eget kök stötte de på problem.
– Det var långa leveranstider och priserna var orimligt höga, berättar Said. Dessutom blev vi dåligt bemötta. Det var då vi fick affärsidén till Lapital – en stenfirma som levererar snabbt, till rätt pris och med kvalitet både i material och kundbemötande.

Lever upp till affärsidén
Under de tio år Said och Soheyla drivit Stenfirma Lapital har affärsidén visat sig vara framgångsrik. De mäter, producerar, levererar och monterar bänkskivor i olika stensorter till bland annat kök, badrum och fönster.
– Det gjorde att vi växte snabbt, säger Soheyla. Vi har två butiker, i Järfälla och på Lidingö, och stenen importerar vi främst från Italien, Spanien och Tyskland. Men i takt med att vi växte insåg vi att vi var tvungna att ha egen tillverkning för att kunna leva upp till vår affärsidé. Därför byggde vi upp en modern stenfabrik i Kungsängen med de senaste maskinerna för stenbearbetning.

Enda cnc-maskinen i sitt slag
I den nya fabriken har man flera olika maskiner för de olika momenten inom bearbetning av stenskivor.
– Stenmaskinen kommer från CMS, som är världens största tillverkare av den här typen av industrimaskiner, och maskninen är den enda i sitt slag i Europa, säger Said. Det var en stor utmaning att bygga upp en så här stor anläggning och det krävde en stor investering, men nu är fabriken igång. Förutom granit, marmor och kalksten bearbetar vi även kompositskivor.

Stort lager och brett sortiment
I anslutning till fabriken i Kungsängen har de ett showroom där man kan se uppbyggda köksmiljöer, prover, blandare, hoar och olika monteringsvarianter.
– Här kan våra kunder komma och välja ut vilka skivor de vill ha och se produktionen. Vi har ett stort lager med tusentals meter råmaterial, som granit och marmor från Italien, samt kalksten från Spanien och Tyskland. Vi har även ett stort lager av natursten för golv och vägg, samt fönsterbänkar, berättar Soheyla.

Text: Ingvar Larsson

admin
Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än