Bak- och Chokladfestival

När du går på Hem, Villa & Bostadsrätt har du samtidigt tillgång till Bak- & Chokladfestivalen – Nordens godaste mässa. Här handlar det om kvalitet och njutning, även i kombination med kaffe, te och vin.

Bak-och chokladfestivalen är en parallell mässa till Hem, Villa & Bostadsrätt som du som besökare får tillgång till utan extra kostnad.
– Festivalens ledord är kvalitet, njutning och upplevelser, säger de båda grundarna Magnus Johansson och Tony Olsson. Förutom tävlingar och en smakrik utställning, får besökarna uppleva bak- och chokladdemonstrationer, föreläsningar och intervjuer med konditorer och chocolatierer på scenen.

Nyheter
Årets festival bjuder på flera nyheter som ”Smakbordet” där du kan prova olika produkter, ”From bean to bar” där du kan följa hela processen från böna till färdig hantverkschoklad, i ”Marsipanverkstan” kan du bland annat tillverka rosor av marsipan under ledning av duktiga yrkeselever och på ”Baktorget” kan du följa bagare och konditorers hantverk på nära håll. Här kan du även köpa med dig nybakat bröd och andra godsaker hem.

På scenen
En av Bak- och Chokladfestivalens absoluta höjdpunkter är den prestigefyllda tävlingen Årets Konditor, som avgörs på tävlingsscenen under torsdagen och fredagen. På lördagen anordnas Kladdkakeracet, en baktävling för barn mellan 10 och 14 år, och på söndagen är det duell mellan bloggare och konditorer. Hela programmet med exakta tider och en massa annat finns på chokladfestivalen.se.

Poul Heie
Chokladfestivalen – Nordens godaste mässa.
Chokladfestivalen – Nordens godaste mässa.
Intervjuer med konditorer och chocolatierer på scenen

Magnus Johansson och Tony Olsson. Förutom tävlingar och en smakrik utställning, får besökarna uppleva bak- och chokladdemonstrationer, föreläsningar och intervjuer med konditorer och chocolatierer på scenen.

Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än