familjefilm

Hotell Gyllene Knorren – Filmen

Hotell Gyllene Knorren – Filmen

Hotell Gyllene Knorren – Filmen är på det hela taget en trevlig familjefilm och för den som gillade Julkalendern 2010 är filmen ett kärt återseende. Men tyvärr kanske för mycket känns igen från tv-serien vilket gör den något förutsägbar.

Som vi känner igen från Julkalendern står familjen Rantanens hotell Gyllene Orren helt tomt. Därför börjar mamma Ritva odla ekologiska grönsaker i ett försök att locka gäster.

När sonen Ingos minigris Pyret bökar sönder grönsakslandet, blir både Ritva och pappa Roger arga och Ingo känner att varken han eller Pyret är uppskattade av familjen.

Ingo får veta att konkurrenterna på grannhotellet ska anordna en agilitytävling, och anmäler Pyret. Prissumman skulle täcka pappa Rogers klantiga affärer och en vinst skulle göra både Ingo och Pyret till hjältar.

Det är förstås många hinder, förutom de på tävlingsbanan, som står i Ingos och Pyrets väg, men Ingo hoppas att den som är långsam och gör rätt, kan vinna mot den som är snabb men som gör fel. En intensiv resa mot prispallen tar sin början, en resa där hela familjen, till och med syster Isadora, snart är engagerad.

Recension: Poul Heie

Trassel

Trassel, Disney

Trassel (Tangled) är Disneys femtionde klassiker och finns nu ute på både Blue-Ray och DVD. Det är den dyraste animerade filmen någonsin och det har gett resultat. Trassel är en fantastisk underhållning för hela familjen.

Ett hårresande äventyr som baserar sig på den klassiska bröderna Grimm-sagan om Rapunzel.  Hon föds i ett kungarike långt, långt bort med ett magiskt hår som har förmågan att läka och ge evig ungdom. Hon kidnappas av kvinnan Gothel som låser in Rapunzel i ett högt torn för att ensam få tillgång till hårets magiska krafter och inte åldras.

Efter arton år trillar rikets mest efterlyste tjuv, den charmiga Flynn Rider, in i tornet på flykt undan lagens långa arm. Där tas han tillfånga av Rapunzel som ser Flynn som sin biljett ut ur tornet. Hon gör ett avtal med den charmige tjuven och den osannolika duon ger sig i väg på en actionfylld eskapad, tillsammans med en supersnut häst och en överbeskyddande kameleont.

Recension: Poul Heie