Årets trendfärg

Nu är det trendigt med stora, gröna växter i våra hem och årets färg är olika nyanser av grönt. Bloggaren Maria Soxbo guidar här till fem snygga nyanser som är enkla att inreda med.

Är en riktigt djupgrön kulör med svärta i som påminner om yviga ormbunkar, granskogar, skogstjärnar och mjukmossa. Passar fint i till exempelvis sovrummet, som bakgrund i krispigt vita lakan, vackra träslag och läderdetaljer. Såpa från Alcros inredningskollektion kan vara ett bra alternativ för den som tycker om skogrsgrönt.

Grågrön eukalyptos
Vi har fullkomligt frossat i den grågröna nyansen eukalyptosgrön senaste året, samtidigt som eukalyptuskvistarna blivit ett stående inslag hos många florister. Det här är en lättanvänd kulör som gör rummet både vilsamt och ljust, och dessutom kommer den att matcha dina fredagsbuketter!

Skiftar svagt i gult
Om du vill ha en lite varmare grön kulör kan pärongrön passa – precis som päronskalet så skiftar den svagt i gult.

Ljusare och klarare
Smaragder, skalbaggar, papegojor – i naturen finns många som lyckas hantera den här kulören på ett förträffligt sätt. Smaragdgrönt är lite ljusare och klarare än den skogsgröna, och den tar för sig betydligt mer i ett rum. Känns den lite väl dominant på en vägg så kan en möbel i denna nyans bli som ett smycke i rummet.

Tropiskt grönt hav 
Att försöka beskriva en kulör genom att jämföra den med havet är lite som att fråga hur långt ett snöre är, det beror liksom på. Men om vi tänker oss ett varmt hav och grunt vatten så kan vi hitta en ganska tropisk nyans någonstans mellan turkost och mintgrönt. Supperhärlig i badrumsmiljöer förstås, men också en riktig energikick i köket.

Källa: ALCRO Inredning

Poul Heie
Årets trendfärg
Grön färg
Grönt är årets färg 2017
Gröna trendiga färger

SKOGSGRÖN

EUKALYPTOSGRÖN

PÄRONGRÖN

SMARAGDGRÖN

HAVSGRÖN

Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Inga röster än