Tävla & Vinn! Härlig brasvärme

Contura 510 Style

Få mysigt hemma samtidigt som du spar energi. Var med i vår tävling där du kan vinna kaminen Contura 510 Style.

En braskamin sprider inte bara värme och härlig stämning, den kan också vara ett effektivt komplement till villans ordinarie värmesystem.

Minskar elförbrukningen
Braskaminen ger ett tillskott av värme som gör att man inte behöver utnyttja husets värmesystem fullt ut och man kan därmed minska elförbrukningen med 30–50 procent. Förutom att en braskamin ger betydligt lägre elräkning, kan det kännas tryggt att ha ett komplement till den ordinarie värmekällan vid strömavbrott.

Värt att tänka på
För att ta tillvara på värmen från braskaminen optimalt, bör man kunna reglera det övriga värmesystemet. Väl fungerande termostat på elementen gör att de inte fortsätter att värmas upp när det redan är varmt i rummet. Det är också viktigt att regelbundet sota rökgången, för att minska risken för skorstensbrand. Kontrollera också att inte missfärgning från sot eller mögel uppstått i vindsutrymmet. Sot eller mögel innebär att det finns brister i tätning och ventilation.

Elda rätt
För att få maximal värmeutväxling från kaminen bör man elda med torr ved som inte är för kall. Lägg inte i för mycket ved och se till att brasan får lagom mycket syre. En kamin som är rätt eldad behåller värmen i flera timmar efter att elden har slocknat.

Ökar husets värde
En braskamin har också ett stort värde när det blir dags att sälja sin villa. Enligt Svensk Fastighetsförmedlings nya trendrapport är en braskamin den enskilda faktor som lockar flest människor till en husvisning. Hela 42% blir extra attraherade om villan har en braskamin.

För att vinna behöver du bara motivera varför just Du ska vinna!

Tävla om en Contura 510 Style till ett värde av 16 900 kr. Vinnaren kan välja en svart eller grå kamin med valfri topp. Tävlingen pågår till den 30 november.

Motivera varför du ska vinna med max 20 ord.
CAPTCHA
Denna fråga är för att testa så att du inte är en dator som vill skicka "spam".