Sammandrag F1 Kina GP


Det var en minst sagt rörig första halva av racet i Kina.Redan i kurva 2 på första varvet så var Kvyat lite väl modig och orsakade en minst sagt kaosartad situation. Med flertal bilar som fick lov att söka sig in i depå på grund av den stora sammanåkningen som vart, där frontvingar och annat flög runt startgruppen.Att så många bilar behövde ta  sig till depå ledde till att det blev väldigt trångt i depåområdet och en hel del ifrågasatta utfarter, där Hulkenberg fick 5 sekunders strafftid för att ha kört onödigt långsamt.Under hela tiden låg Ricciardo i topp men på raksträckan låg det skräp och han fick punktering, efter byte gjorde han ändå ett bra race och slutade på en imponerande fjärde plats. Ett riktigt bra race av RedBull föraren.Redan innan racet sa teamchefen för RedBull, Christian Horner, att han var väldigt stolt över Ricciardo och han verkade lika förvånad som föraren själv över hur  bra det går.
På varv nr.8 så vart det omstart då var Rosberg, Massa, Alonso, Wehrlein, Gutierrez och Kvyat i topp. Fast ingen av dem hade ännu ej gjort något depåstopp.
Utöver Ricciardo som gjorde ett bra lopp, så var även Vettel  bra, även så Hamilton som  lyckades ta sig från plats 22 till avslutande 7.Svensken Marcus Ericsson var ett tag uppe i topp 10, men åkte sedan neråt och avslutade racet på plats nr 16.Avslutande fick vi höra hur Vettel konfronterade Kvyat i pausrummet innan pokalutdelning, Vettel rent utsagt läxade upp Kvyat ang hans manövrering i början av racet och Kvyat besvarade med att "detta är racing", vilket gjorde Vettel än mer sur, vilket är förståligt.

Målgången:

1.Rosberg

2. Vettel

3. Kvyat

4. Ricciardo

5. Räikkönen

6. Massa

7. Hamilton

8. Verstappen

9. Sainz

10. Bottas

11. Perez

12. Alonso

13. Button

14. Gutierrez

15. Hulkenberg

16. Ericsson

17. Magnussen

18. Wehrlein

19. Grosjean

20. Nasr

21. Haryanto

22. Palmer

Jennifer Swedenborg