Nytt staket av gammalt

Nu har det blivit staket vid norra växthusgaveln som ska gränsa av mot komposterna. Förhoppningsvis ska vi också få plats med pallkragar för sand, torv, gödsel, jord och sånt man behöver ha till hands, men det blir i etapp två.

På konkavsidan blir det tomtens mest skyddade plats och här skulle jag vilja ha ett träd med ätliga bär, gärna ett mullbär, men de verkar inte lätta att hitta. Tänker att det skulle vara rejält redan från början och det får gärna bli en jätte med tiden.  I stolpen med el till grannen har humlet fått en ny plats, sen kommer jag att fylla på längs staketet med rankspenat och klematis. I rabatten framför (mellan staket och växthus) blir det sommarblommor denna säsongen.

För en gångs skull kom jag ihåg att ta en bild innan vi startade också. Synd bara att jag inte tog nån förra våren när hela området lyste neongrönt av kirskål. Nu är allt minutiöst noggrant täckt av dagstidningar som överlappar varandra, ca 24 st/kvm, men det kan vara svårt att få det helt tätt runt stenar och trädrötter. Kommer att hålla allt under uppsikt och trötta ut eventuella framstickande plantor genom att ta bort bladen så fort. Har goda erfarenheter av det här sättet att ta tag i jobbiga områden sen tidigare och är rätt övertygad om att det ska gå bra.  

Materialet är gamla krakar (hässjestörar) som sågats av i neränden och stolparna är specialbeställda av lärk. Använder inte tryckt virke över huvud taget i trädgården. Krakarna är skruvade på tjocka plåtremsor som man kan böja som man vill.
Södra växthusgaveln börjar också arta sig, men det tar vi en annan gång.

Allt gott

Anette Brunsell