Lägg ett bud! Härlig brasvärme i sommar

Lägg ett bud på braskaminen Scan-Line 7B från HETA

En braskamin ökar mysfaktorn i huset samtidigt som du kan sänka elnotan. Lägg ett bud i Villa Aktuellts auktion så kan du tjäna upp till 5 500 kronor.

Med en eldstad skapas en naturlig plats för umgänge framför brasan där elden sprakar lugnt i bakgrunden, doftar gott, och avger värme. Men det finns även andra fördelar med en braskamin.

Sänker elnotan
Genom att använda eldstaden som ett komplement till husets värmesystem kan man minska elförbrukningen avsevärt. Förutom att en braskamin ger betydligt lägre elräkning kan det också kännas tryggt att vid strömavbrott ha kaminen som ett komplement till den ordinarie värmekällan.

Elda rätt
För att få maximal värmeutväxling från braskaminen bör man elda med torr ved som inte är för kall. Lägg inte i för mycket ved och se till att brasan får lagom mycket syre. En kamin som är rätt eldad behåller värmen i flera timmar efter att elden har slocknat. För att värmen ska kunna spridas till alla husets delar krävs öppen planlösning och öppna passager. 

Att tänka på
Med braskaminen följer eldningsinstruktioner där det bland annat står hur mycket ved braskaminen klarar av. Saknar du anvisning ska du för säkerhetsskull inte elda med mer än 1,5 kilo ved per timme. Fyller du på för mycket ved så kommer temperaturen i skorstenen att öka drastiskt och det kan leda till överhettning. En annan bra regel är att låta braskaminen vila lika länge som du har eldat. Tänkt på att skorstensfejarmästare ska kontaktas före installation.

 

Var med i auktionen! 
Nu har du chansen att göra en riktigt bra affär. Lägg ett bud på braskaminen Scan-Line 7B från HETA senast den 27 juni.

Som i en vanlig auktion vinner högstbjudande.

Ordinarie pris är 14 150 kr och lägsta möjliga budpris är 8 650 kr inkl frakt.

Lägg ditt bud här - lägst 8 650:-
CAPTCHA
Denna fråga är för att testa så att du inte är en dator som vill skicka "spam".