Kryddstark fisksoppa

I månadens recept trotsar vi vintern med en varm soppa, som passar både till vardags som till festmat. En symfoni av orientaliska kryddor ackompanjerar laxen till en härligt värmande rätt.

Indisk fisksoppa 4 personer

Ingredienser:
2 msk olivolja
1 strimlad gul lök
2 skivade vitlöksklyftor
2 tsk curry
2 tsk mald koriander
1 tsk mald ingefära
1 tsk chiliflakes
0,5 tsk gurkmeja
2 burkar kokosmjölk (a 400 ml)
2 dl vatten
500 g broccoli i buketter
500 g lax i bitar 1 tsk salt ev
0,5 strimlad röd chili

Gör så här: Hetta upp olja i en kastrull. Stek lök och vitlök med kryddorna under omrörning tills löken är mjuk.

Häll i kokosmjölk och vatten, låt sjuda ca 10 min. Lägg ner broccoli och lax. Låt sjuda under lock 3–5 min.

Smaka av med salt och servera med strimlad chili.

Källa: COOP

admin
Artikelämnen: 
Läsarnas betyg: 
Average: 5 (1 vote)