Jordmandel - årets experiment

Årets
experiment är jordmandel, ett 50 cm högt halvgräs från Medelhavet och Asien, som jag nu förgror
inomhus. Konstaterar
att de gror väldig ojämnt och är glad att jag inte slängde de som inte
hade grott för en månad sen. Nu kommer de nämligen på löpande band. Se så fint rötterna tar sig igenom papperskrukorna. Dags att ge
dom mer utrymme. Sen tänkte jag plantera dem tre och tre i 20-liters
murarhinkar för att kunna ha i växthuset till att börja med. Lätt att
flytta ut och in. Skördas andra året. En
mandel ska kunna ge flera hundra nya. Räknar med att sätta några på friland också så jag kan
jämföra vad som är bäst. Lär nog återkomma till de här efter hand.

Rostade
jordmandlar kan ätas färska, rostas som snacks, de kan torkas och de
kan malas till mjöl, men mest kända är de kanske i drycken horchata.
Allt gott


Nya länksamlingen TrädgårdsFägring kommer med färska inlägg varje söndag. Man deltar på valfritt tema men vill man ha lite hjälp med inspirationen finns det även temaförslag. Jag skriver som vanligt mest om grönsaker.

Klicka HÄR

Anette Brunsell