Drömrundan

Denna vår och försommar verkar bli en kopia på fjolårets med sol och torka. Grundvattnet är redan lågt sen i fjol och vi har bevattningsförbud i kommunen. Vi har som tur är egen brunn och kör dessutom i tank från sjön. Alla tunnor och kar som står utplacerade väntar förgäves på droppar från ovan.
Torkan gör att det blir omständigt att plantera ut sommarplantorna. Det går långsamt när man måste börja vattna upp jorden dagen före och sen sköta om plantorna som bebisar med rotblötor, men det som kommit ut växer så det knakar. Mina direktsådder kommer däremot dåligt. De ska ju hållas fuktiga, vilket inte varit lätt. Satsar på att så om när vädret vänder.


Njuter så mycket jag bara kan av de sköna morgnarna  trädgården och timmarna på kvällen tills skymningen kommer. Det doftar nåt helt otroligt från liljekonvaljerna i skogen och syrenerna som slagit ut i veckan. Det blev fyra dar mellan hägg och syren i år. Ingen lång ledighet för skomakaren.

Morgonljus genom växthuset, klar luft och göken som hörs i fjärran nånstans mot sjön. Annars har de flesta fåglar tystnat och håller väl som bäst på med att ta hand om sina ungar.

En låda penséer som jag inte hunnit skola om kommer att bli dekorationer på mannens morotskakor till helgen. Vi hänger nämligen på Drömrundan med öppen trädgård 27-28 maj kl 10-17. Jag har fått en del förfrågningar från folk som vill se hur jag har det så nu finns chansen. Har packat upp bohemkorten i utekontoret och det finns en del grönsaks- och tomatplantor. Vädret kommer att bli kanon.
På drömrundan.se kan du välja bland cirka 40 utflyktsmål i Kronobergs län och lägga upp rutten. Jag finns med i presentationen men inte i broschyren eftersom jag anmälde mig lite sent, men adressen är Benestad Solhem, 34290 Alvesta och koordinaterna 56.866992, 14.545114  Tel 070-2071120
Håll utkik efter den rosa blomman vid vägen.

Välkommen!

Anette Brunsell